Borstvergroting

Een borstvergroting is een van de meest gevraagde esthetische ingrepen. Een mooie borst bepaalt in grote mate het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van de vrouw. Door de vooruitgang van de plastische chirurgie en de ontwikkeling van nieuwe technieken is een borstvergroting één van de veiligste procedures en kan deze ook perfect als dagbehandeling gebeuren. De ingreep gebeurt onder volledige narcose.
 
Het is echter van het grootste belang dat elke implantaat-chirurgie, dus ook een borstvergroting, in uiterst steriele omstandigheden gebeurt. Mediclinic beschikt als één van de weinigen over de meest gesofisticeerde apparatuur om zo steriel, veilig en voorspelbaar mogelijk te werken. (laminaire airflow, 3D camerasysteem, S3 classificatie, computergestuurde anesthesie,...)
De moderne borstimplantaten zijn opgevuld met cohesieve silicone-gel. Deze siliconenvulling is niet meer vloeibaar zoals bij de vroegere implantaten. Een siliconenolie lek is dus uitgesloten bij cohesieve gel protheses. Wij gebruiken enkel hoogwaardige protheses welke van de fabrikanten levenslange garantie meekrijgen en aan de strikte Europese normen voldoen.
 
De kunst van borstvergroting is om een 100% natuurlijk resultaat te bekomen zodat het onderscheid met echt borstklierweefsel niet zichtbaar, noch voelbaar is.

  • De plaatsingstechniek (best tussen of onder de borstspier) zal in belangrijke mate het resultaat bepalen.
  • Verder is de keuze van het implantaat natuurlijk cruciaal. Een zachtere gelvulling zal voor onzichtbare randen zorgen maar geeft meer kans op plooivorming. Het implantaat dient exact in de bestaande borst te passen. Hiervoor is een nauwkeurige opmeting van de borstklier noodzakelijk tijdens het preoperatief consult. Een juist volume is uiteraard ook cruciaal voor een natuurlijk resultaat.

 
Het volume, de vorm en de stevigheid van de implantaten worden samen met de patiënt gekozen aan de hand van de nauwkeurige opmeting en pasprotheses zodat de patiënt een idee krijgt van het uiteindelijke resultaat. Volgens de wensen van de patiënt kan een zeer subtiel of net een zeer opvallend resultaat bekomen worden.
 

VOOR NA

 

Praktisch

Pijn: Pijn is zeer individueel maar gemiddeld moet men op 5 dagen spierpijn en last rekenen.
Herstel: Huishoudelijke taken en bureauwerk kunnen na 1 week tot 10 dagen weer hervat worden. Na vier weken mag u reeds iets meer fysiek werk uitvoeren. Sporten met de borstspier en zwaar tillen kan na 6 weken.
Risico’s: Nabloeding (de eerste twee dagen na de ingreep),  Kapselvorming (de prothese voelt hard aan), verplaatsen van de protheses, littekenvorming. Een complicatie treedt slechts in zelden op gedurende de eerste 10 jaar. Als er toch een probleem zou optreden, kan dit uiteraard verholpen worden.
Nazorg:  Waterafstotend verband en hechtingen blijven gedurende 2 weken ter plaatse. Een sport-BH dient dag en nacht gedurende 4 weken gedragen te worden. De BH dient om de zwelling tegen te gaan, niet om het implantaat ter plaatse te houden.
Borstvoeding: is mogelijk na een borstvergroting gezien de borstklier opgelicht wordt en de prothese onder de klier wordt geschoven. Alle structuren blijven dus intact en functioneel. Silicone kan onmogelijk in de moedermelk terecht komen.
Borstonderzoek: Een vaak voorkomende bekommernis is het borstonderzoek i.v.m. borstkanker. Is borstonderzoek nog wel mogelijk met een borstprothese?

  • De prothese wordt steeds achter de borstklier geplaatst. Door de prothese wordt de borstklier als het ware naar buiten gedrukt. Hierdoor is het ontdekken van eventuele knobbeltjes juist makkelijker geworden.
  • Bij het nemen van de mammografie geeft men best aan dat men implantaten heeft zodat de radioloog hiermee tijdens het onderzoek rekening kan houden.

Download hier meer informatie over borstvergrotingen

Enkele video's:

Introductie over borstvergroting 

Zijn borstprothesen veilig?

Borstvergroting - waarom kies ik voor een privé kliniek?

Wat moet ik doen als ik een borstvergroting overweeg? 

 

Kostprijs


Borstvergroting ronde prothese vanaf 3.500€

Partners Mediclinic