Wat maakt Mediclinic uniek?

Wetenschappelijk gefundeerde geneeskunde, gegarandeerd effect
Mediclinic heeft ervoor gekozen om alleen zuiver wetenschappelijk gefundeerde geneeskunde toe te passen. Er zijn te veel schoonheidsinstituten en behandelaars die therapieën instellen die helemaal geen effect hebben, een zeer tijdelijk effect hebben of zelfs een negatief effect hebben. Men kan alleen zeker zijn van de werking van een geneesmiddel of een behandeling, als door dubbel blind studie is bewezen dat iets werkt. Dat wil zeggen dat er objectief verschil kan gezien of gemeten worden tussen een behandelde en een niet behandelde patiënt zonder dat je weet wie behandeld is. Alleen op die manier kan je zeker zijn dat iets werkt en dat je niet nodeloos veel geld, energie, ongemak of pijn doorstaat om uiteindelijk geen effect te hebben.
Supersteriliteit
Een verblijf in een algemeen ziekenhuis houdt steeds een infectierisico in. Ziekenhuisbacteriën kunnen van de ene patiënt op de andere overgedragen worden, bijvoorbeeld tijdens de wondzorg. Deze infecties zijn daarenboven vaak moeilijker te behandelen dan de gewone "huis tuin en keuken" bacteriën. Het uitvoeren van ingrepen op gezonde patiënten kan dan ook best in een privé-setting gebeuren zonder vermenging met zieke, mogelijks besmette patiënten.
Gecertificeerde artsen
De artsen welke gebruik maken van Mediclinic, dienen over de nodige erkenningen en kwaliteiten te beschikken. De artsen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd om onze naam en reputatie te vrijwaren. Alleen dermatologen, chirurgen, plastisch chirurgen, cardiologen, gynaecologen, voedingsdeskundigen oefenen hun respectievelijke vakgebied uit.
Hoewel Mediclinic geen enkele invloed uitoefent op het medisch handelen van de artsen en enkel de kliniek ter beschikking stelt, mag u erop vertrouwen dat enkel hooggespecialiseerde en vakbekwame artsen hier werkzaam zijn. Iedere arts blijft zelf verantwoordelijk voor de uitgevoerde behandelingen en de opvolging.
Onze kliniek voldoet aan de strengste S3 Norm
Een verblijf in een algemeen ziekenhuis houdt steeds een infectierisico in. Ziekenhuisbacteriën kunnen van de ene patiënt op de andere overgedragen worden, bijvoorbeeld tijdens de wondzorg. Deze infecties zijn daarenboven vaak moeilijker te behandelen dan de gewone "huis tuin en keuken" bacteriën. Het uitvoeren van ingrepen op gezonde patiënten kan dan ook best in een privé-setting gebeuren zonder vermenging met zieke, mogelijks besmette patiënten. Voor het uitoefenen van operaties onder volledige narcose werden geheel terecht een aantal normen opgesteld. Stel u voor dat er een stroomonderbreking is terwijl u onder narcose bent. Wat moet er dan gebeuren met de monitoring, het anesthesiemachine, de operatieverlichting, elektronische spuitpompen, ... ? Er dient dan ook een groot dieselaggregaat te zijn voorzien om de stroompanne gedurende meerdere uren te kunnen overnemen. Best kan er ook een batterij zijn ingeschakeld waardoor de stroom niet uitvalt zolang de stroomgroep nog niet draait. Anders moeten alle toestellen en computers opnieuw opstarten na een korte stroomuitval. Zo ook worden vaak vloeistoffen voor ontsmetting, enz. gebruikt vlakbij elektrische apparaten. Daarom dient er een lekstroommeting op de operatievloer te gebeuren om elektrocutie van de patiënt te voorkomen. Al deze elektrische eisen staan beschreven in het S3 protocol. In België zijn er maar zeer weinig privé klinieken welke aan deze normering voldoen. Mediclinic is er een van. In veel ziekenhuizen wordt deze normeringen zelfs niet toegepast wegens te hoge kosten. Indien u in alle veiligheid onder narcose wilt, is S3 echter een must.
Kwaliteit en veiligheid voor een betaalbare prijs
Alles heeft zijn prijskaartje. Een dure super gesofistikeerde infrastructuur, de beste beveiligingssystemen, supergekwalificeerd personeel, de modernste medicatie, alleen de beste kwaliteit voor implantaten en instrumentarium. Toch liggen de prijzen niet hoger dan de concurrentie integendeel. Mediclinic heeft een kleine overhead kost. De personeelsstructuur is bewust eenvoudig gehouden. De vaste personeelskosten zijn dan ook relatief laag. Ook over de architectuur is nagedacht. Zo heeft het geen zin om patiënten voor dag opname onder te brengen in kamers met parketvloer, bad, design spoeltafels en satelliet TV. Wij kozen voor stijlvolle moderne uitslaapruimtes voorzien van alle medische apparatuur en enkel de bruikbare comfortuitrustingen, met een uitzicht over een rustig stukje natuur met vijver. Onze kamers voldoen ook allen aan de S2 norm en de hygiënische ziekenhuisnormen. Kortom ideaal om rustig en veilig bij te komen na een ingreep zonder overdreven of nutteloze kosten te maken. Dit alles heeft ertoe geleid dat vele patiënten ongeloofwaardig reageren als ze de geboden kwaliteit en service vergelijken met de gevraagde prijs. Wij zijn zeker niet de goedkoopste, wel de meest hoogtechnologische. Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit. Als u onze geboden zorgen vergelijkt met de gevraagde prijs, staan wij buiten alle concurrentie.
Nazorg en garantie
Als u een ingreep of een behandeling laat uitvoeren kan er, ondanks alle mogelijke veiligheidsmaatregelen, toch iets fout lopen of een ander dan verwacht resultaat bekomen worden. Het probleem ligt niet steeds bij de behandeling. Ook bij de nazorg kan er iets mis lopen. Mediclinic geeft een nazorg garantie. Dat betekent dat u bij problemen, om het even wanneer ontstaan, steeds bij ons terecht kunt.