Fillers

Fillers zijn ideaal voor het opvullen van statische rimpels die veroorzaakt zijn door onderhuids volumeverlies en verslappen van de huid. Ze komen voor rond de mondhoeken, over de wangen en in de hals. Mediclinic gebruikt tijdelijke fillers die na ongeveer een jaar door het lichaam terug worden afgebroken. Producten die langer of permanent ter plaatse blijven worden niet gebruikt omwille van het beduidende risico op granuloom- of knobbelvorming en laattijdige ontstekingen of complicaties. In tegenstelling tot spierontspanners is het effect hier onmiddellijk zichtbaar. Fillers geven de huid soepelheid en veerkracht, is veilig, huideigen en kent geen allergische reacties.

Welke resultaat kan men bekomen?

  • Fijne lijntjes rond mond laten verdwijnen
  • Kaaklijn verbeteren
  • Mond-lippenplooi verbeteren en minder zichtbaar maken
  • Mond-kinplooi (marionetlijn) verbeteren en minder zichtbaar maken
  • De lippen meer volume geven of contour accentueren
  • Gezichtscontouren verbeteren, jukbogen opvullen
   
   

 

Hoe verloopt de behandeling?

Een inspuiting gebeurt op de consultatie. Voor het opvullen van lippen of lijntjes rond de mond kan de zone met een prik verdoofd worden (zoals bij de tandarts).  De effecten zijn onmiddellijk zichtbaar en verbeteren nog in de daaropvolgende weken. Na de injectie kan plaatselijk wat roodheid, zwelling en blauwverkleuring te zien zijn. Make-up de dag na de behandeling volstaat meestal om dit te verbergen.

Adviezen voor de behandeling
Gebruik een week voor de behandeling géén bloedverdunners, ontstekingsremmers, vitamine-E, omega-3 preparaten, look of alcohol. Deze stoffen werken bloedverdunnend en kunnen dus de kans op blauwe plekjes verhogen.

Welke soorten rimpelvullers bestaan er?

1. Tijdelijke of niet permanente vullers
Deze verdwijnen na enkele maanden door opname en afbraak in het lichaam. Voordeel van deze vullers is dat ze zeer veilig zijn gezien ze vanzelf verdwijnen.

2. Semipermanente rimepvullers
Deze vulstoffen blijven langer dan een jaar ter plaatse en geven dus een langduriger effect dan de vorige categorie. Voordeel is ook hier dat bij knobbelvorming of andere problemen door toedienen van een beetje cortisone het effect van de vuller kan verminderd worden.

3. Permanente vullers
Deze vullers blijven zitten en behouden dus hun effect. Nadeel is echter dat indien er knobbeltjes gevormd worden of indien het product voelbaar is, het product permanent aanwezig blijft en enkel kan weggesneden worden. Het gezegde "permanent fillers, permanent problems" is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Gezien er toch veel problemen gerapporteerd zijn in het verleden gebruikt Mediclinic deze fillers NIET.

4. Eigen vetweefsel (Coleman techniek)
Eigen vetweefsel daarentegen kan ook als permanente filler worden gebruikt. Hier zien we niet het probleem van knobbelvorming gezien het uw eigen vetweefsel is en dit niet wordt afgestoten door uw lichaam. Ideaal voor grotere rimpels, lipvergroting en kleine contourcorrecties. Door het gebruik van eigen weefsel kan geen allergie of vreemdlichaamreactie optreden. In het begin treedt bijna steeds een gedeeltelijke resorptie op, vandaar dat overcorrectie aangewezen is. Nadien is vetweefsel in principe blijvend eens het in de weefsels is ingegroeid. Indien toch blijvende overcorrectie zou optreden, kan deze verwijderd worden door middel van liposculptuur. De verfijnde techniek voor vetinjectie welke gebruikt wordt, wordt ook lipostructuur genoemd. Het vetweefsel wordt op de buik of de heupen afgenomen door liposculptuur na het inbrengen van lokale verdoving in de te behandelen zone. Het afgenomen vetweefsel wordt gezuiverd zodat enkel levende vetcellen worden ingebracht. Eigen vetweefsel is veilig maar ook vrij dik qua structuur. Het kan dus niet gebruikt worden om kleine rimpels te behandelen. Het dient onder de huid ingebracht te worden. De grootste zwelling blijft ongeveer 1 week na de ingreep bestaan. Het definitief effect is ten vroegste na 6 weken te beoordelen. Eigen vetweefsel is geschikt voor lipvergroting, lachplooicorrectie, jukboogvergroting, opvullen van kringen rond de ogen.

Kostprijs


Rimpelvullers 290€
Volume lippen 300€

Partners Mediclinic