Lensvervanging

Lensvervanging wordt ook wel Refractive Lens Exchange genoemd. Bij deze behandeling wordt de eigen ooglens verwijderd en vervangen door een geavanceerde implantlens. Deze nieuwe lens corrigeert de sterkte voor ver en ook lezen zonder bril kan weer mogelijk zijn.

Vanaf 50 jaar

Tot een leeftijd van 50 kiest men meestal voor een ooglaserbehandeling ter correctie van het zicht. Een lensvervanging daarentegen is een zeer efficiënte manier om het zicht te verbeteren boven de leeftijd van 50 jaar. Zowel bijziendheid, verziendheid als astigmatisme kunnen worden gecorrigeerd, zodat men in de verte scherp kan zien.
De ingreep is altijd poliklinisch. U bent ongeveer 2 uur in de kliniek omdat de voorbereidingen ook wat tijd in beslag nemen. De ingreep zelf is pijnloos en duurt ongeveer 15 minuten.

Voordelen van de lensvervanging

  • Miljoenen mensen zijn reeds geholpen met deze techniek. Het is zeer betrouwbare en veilige chirurgie.
  • Men kan na de ingreep geen cataract (lensvertroebeling) meer krijgen.
  • Het effect van de ingreep is levenslang stabiel. Lensimplanten gaan zo lang mee dat ze ook worden geïmplanteerd bij kinderen met cataract.
  • Verbetering van het kleurenzicht. Door de natuurlijke verkleuring van de eigen lens vervagen de kleuren langzaam in de loop van ons leven. Meestal merkt men na de lensvervanging op dat de kleuren levendiger worden.

Ook verlost van de leesbril

Ergens tussen veertig en vijftig jaar wordt de eigen lens stugger zodat het nodig is een leesbril te gaan gebruiken. Een lenswissel kan echter ook een oplossing zijn voor leesproblemen. Wij werken met de innovatieve, multifocale kunstlens AT LISA van Carl Zeiss. Deze lens corrigeert niet alleen het zicht voor ver en dicht zoals de zogenaamde bifocale lenzen die reeds langer op de markt zijn. Trifocale lenzen zoals de AT LISA zijn uniek omdat ook de tussenafstand (afstand voor het beeldscherm) wordt gecorrigeerd.
 

Partners Mediclinic