Chemische peelings

Bij Mediclinic werken we met de producten van Dermaceutic. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek wordt er naar uw huidtype gekeken en wordt er een behandelingsplan voor u opgesteld. Zo kunnen er één of meerdere peelings aangeraden worden met een interval van 2 tot 4 weken. Indien u dit wenst, worden er ook producten voor thuis aangeraden.

Waarom kiezen voor een chemische peeling?
Chemische peelings zijn een natuurlijke en efficiënte methode om de huidstructuur te verbeteren. Uw teint wordt frisser, poriën verfijnen, acné verminderd, rimpels worden minder diep en pigmentvlekken lichten op. Met een minimale inspanning krijgt u maximaal resultaat zonder gebruik te maken van naalden, laser of chirurgie.
Moet ik mijn huid vorbereiden voor een behandeling?
De dag van uw eerste behandeling, krijgt u eerst een intake gesprek. We kijken naar de noden van uw huid en stellen een behandelingsplan op. We geven u, indien u dit wenst, productadvies voor thuisgebruik. Uw huid mag voor een peeling niet gebruind zijn. Vermijd de zon 4 weken voor uw eerste behandeling. Uw eerste behandeling zal hoogstwaarschijnlijk een Milk Peel zijn waarbij we de doorlaatbaarheid van de huid gaan vergroten. Na 2 weken kan de volgende behandeling doorgaan. We raden u aan om een reiniging en nachtcrème met glycolzuur te gebruiken voor de start van uw tweede behandeling.
Hoe verloopt de behandeling?
Een sessie duurt ongeveer 30’ en bestaat uit een dubbele reiniging, het aanbrengen van de peeling, eventueel een neutralisatie en het aanbrengen van een herstellende en beschermende crème. Tijdens de peeling kan u een licht tintelend tot brandend gevoel ervaren. Dit gevoel trekt meteen weg na de neutralisatie. Deze peelings geven de beste resultaten in een kuurvorm van 2 tot 4 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken.
Wat zijn de nevenwerkingen?
Tijdens de behandeling kan de huid lichtjes tintelen, zonder pijnlijk te zijn. Enkele dagen na de behandeling kan de huid wat trekkerig aanvoelen met een lichte schilfering van de opperhuid. Een aangepaste hydraterende verzorging is noodzakelijk. Het gebruik van niet-comedogene make-up is toegelaten.
Over Dermaceutic
Dermaceutic werd in 1990 opgericht door een toonaangevende groep van Franse dermatologen. Het bedrijf heeft wereldwijd al meer dan 1 miljoen Dermaceutic peelings uitgevoerd. Dermaceutic is wereldpioneer en een toonaangevende referentie op vlak van esthetische dermatologische geneeskunde.

Milk Peel                                         

  • Opfrissing en stimulatie van de huid
  • Verbeterde tonus
  • Vermindering van de fijne lijntjes

Een milk peel is vaak de eerste behandeling in uw peelingprogramma. De doorlaatbaarheid van de huid wordt aangepakt waardoor de aansluitende peeling-behandelingen meer effect hebben. De huid wordt gestimuleerd en ontdoet zich van dode huidcellen waardoor de huid opgefrist wordt en weer haar mooie glans terug krijgt. Na een milk peel kan uw huid enkele dagen wat droger aanvoelen. Gebruik een hydraterende crème en bescherm uw huid tegen de zon. Het gebruik van niet-comedogene make-up is toegestaan.

Cosmo Peel                                             

  • Opfrissing en stimulatie van de huid
  • Verfijnen van poriën en acnélittekens
  • Verbeterde tonus
  • Vermindering van de fijne lijntjes

Deze peeling is een vervolgbehandeling die dieper in de huid werkt. Er wordt een vloeistof TCA (trichloorazijnzuur) op de huid aangebracht waardoor de bovenste cellagen afschilferen. Uw huid reageert hierop met de aanmaak van nieuw collageen en elastine. De algemene huidstructuur verbetert waardoor de opgesomde puntjes aangepakt worden. Hoe hoger het %TCA, hoe meer de huid zal schilferen. Deze schilfering is vaak na 2 dagen zichtbaar en kan tot 1 week aanhouden. Het is belangrijk om een aangepaste hydraterende crème te gebruiken tot 1 week na de behandeling. Bescherm uw huid tegen de zon. Het gebruik van niet-comedogene make-up is toegestaan.

Mela Peel

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Post-inflammatoire pigmentatie

Tijdens de eerste behandeling wordt er een milk peel uitgevoerd in combinatie met een actief ingrediënt speciaal voor de pigmentatie (MilkpeelSpot). Na deze behandeling kan de huid enkele dagen wat droger aanvoelen. Gebruik een hydraterende crème en bescherm uw huid tegen de zon. Het gebruik van niet-comedogene make-up is toegestaan. De vervolgbehandelingen bestaan telkens uit een cosmo peel aangevuld met een specifiek ingrediënt speciaal voor de pigmentatie (Melapeel).
 

Kostprijs


Chemische peeling - Milk peel 125€
Chemische peeling - Cosmo peel (12% en 15% TCA) 150€
Chemische peeling - Cosmo peel (18% TCA) 175€
Chemische peeling - Milk peel Spot 150€
Chemische peeling - Mela peel 175€
MIcroneedling bij chemische peeling + 50€

Partners Mediclinic