Striemen - littekens

Kenmerken

Striemen zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan bij snelle groei of verdikken van bepaalde lichaamsdelen. Het onderhuids bindweefsel wordt uit elkaar getrokken, wat leidt tot paarsrode lijnen die in een latere fase evolueren naar witte littekens.

 

Behandelmogelijkheden

Striemen of littekens zullen nooit geheel verdwijnen. Wel kan het uitzicht vlakker, zachter en minder zichtbaar worden. Dit kan door middel van corticosteroïdeninjecties, of laserbehandelingen (Palomar Icon, fractionele laserbehandeling). Vaak zijn meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Tussen de behandelingen zijn ongeveer 4 weken en tijdens die periode moet de zon gemeden worden.

 

Resultaten na laserbehandelingen van littekens
VOOR NA

p
Andere methodes voor littekenbehandeling zijn compressietherapie en siliconentherapie. Siliconentherapie gaat het litteken niet alleen vlakker en minder zichtbaar maken, maar vermindert ook de roodheid, jeuk en pijn van het litteken.

 

Advies

Voorkom en behandel striemen door:

  • uw huid dagelijks goed in te masseren (liefst met een olie), vooral bij gewichtsveranderingen, zwangerschap en intensief sporten
  • het vermijden van bruuske gewichtstoename
  • het vermijden van de zon

Kostprijs


Laser behandeling voor littekens (Palomar) vanaf 150€

Partners Mediclinic