Huidverjonging met lasertherapie

Die rimpeltjes storen u? Die vervelende pigmentvlekjes moeten weg? U heeft het niet zo begrepen op spuitjes met lichaamsvreemde stoffen? Dan is dit de ideale oplossing voor U! Een "lunchtime" behandeling welke 15 à 45 minuten duurt, minimale last of roodheid geeft. Een laserbehandeling welke veiliger en efficienter kan uitgevoerd worden dan ooit tevoren. De nieuwe fractionele erbium laser is een feit!

 

Over de fractionele laser (Palomar Icon)...

Wat maakt een Palomar Icon behandeling zo bijzonder?
Andere lasersystemen gebruiken soms een ablatieve methode; hierbij wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid verwijderd. Het herstel duurt meerdere weken en mogelijke bijwerkingen zijn wekenlange roodheid, pigmentverschuivingen en een risico op wondinfecties. De fractionele laser/ Palomar Icon 1540 is een niet-ablatieve laser die de opperhuid intact laat. Het laserlicht dat door het handstuk uitgezonden wordt, wordt geabsorbeerd door het weefsel in de dieper gelegen huidlagen. Daar wordt het licht omgezet in warmte en vormen de vele minuscule laserstralen warmtekolommen. Door verwarming trekken de collageenstrengen samen en wordt er een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: er wordt nieuw collageen aangemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de huid weer gladder en steviger wordt, rimpeltjes verminderen en de huidstructuur fijner wordt (poriën verkleinen). De behandelingen zijn gemakkelijk uit te voeren. Er is geen lange voorbereidingstijd en ingewikkelde nabehandeling noodzakelijk. De behandelingen zijn snel en daardoor gemakkelijk in te passen in uw persoonlijke agenda.
 
Genezingsproces van de huid (aanmaak van nieuwe collageen)
 
Hoe verloopt de fractionele laserbehandeling bij Mediclinic?
Tijdens en na de behandeling ervaart u een prikkend en warm gevoel. Er kan een lichte roodheid en een zwelling zichtbaar zijn. Door de huid goed te koelen en een kalmerende zalf aan te brengen zullen deze symptomen in de loop van de volgende 2 tot 3 dagen stilaan verdwijnen. Hierna gaat de huid wat droger aanvoelen en moet u deze goed hydrateren en beschermen tegen de zon (spf 50) om pigmentvorming te voorkomen. Na de behandelingen kan u gewoon verder gaan met uw dagelijkse bezigheden. Doordat de opperhuid niet beschadigt is kunt u, indien u dat wenst, onmiddellijk make-up gebruiken om de roodheid te camoufleren. Om een optimaal resultaat te bekomen zijn 1 tot 3 behandelingen met een interval van 4 weken noodzakelijk.
Welke gebieden kan ik laten behandelen?
Een huidverbeteringsbehandeling kan toegepast worden op elk gebied van het lichaam; onder andere op het gezicht, de borst, de armen en de handen.
Is de behandeling veilig?
Doordat de laser in vele, zeer smalle bundels uitgezonden wordt, wordt slechts een deel van het totale huidoppervlak behandeld en blijft een groot deel intact. Daarbij koelt het handstuk de huid, waardoor de behandeling aangenamer en veiliger is.
Wat kan ik direct na de behandeling verwachten?
Na de behandeling kunt U een gevoel van aanhoudende warmte, spanning van de huid of enige roodheid ervaren van het behandelde gebied. Dit zal enkele uren na de behandeling verdwijnen. De meeste patienten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Een serie behandelingen met een tussentijd van 4-6 weken kan nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.
 
VOOR NA
 

p
p

Advies om uw huid zo jeugdig mogelijk te houden tijdens en na uw behandelingen

  • Vermijd te lange blootstelling aan UV-licht.
  • Bescherm uw huid bij zonnebaden met zonnecrème (spf 50) en smeer u om de 2 uur in
  • Vermijd roken en stress
  • Hydrateer uw huid dagelijks

 

Tip

  • Verzorgingsproducten en crèmes obv fruitzuren zorgen voor een frisse gezonde huid
  • Bij beginnende huidveroudering of om het effect na laser of andere behandelingen te bewaren, biedt Mediclinic gelaatsverzorgingen aan waarbij gewerkt wordt met producten obv fruitzuren en vit C. Ook in de dagelijkse verzorging kunnen deze producten het celvernieuwingsproces bevorderen en de huid beschermen tegen vrije radicalen.

Kostprijs


Palomar (fractionele laser huidverjonging) - volledig gelaat 600€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - volledig gelaat behalve voorhoofd 400€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - ogen 100€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - mond 250€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - hals 300€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - décolleté 300€
Palomar (fractionele laser huidverjonging) - volledig gelaat + hals 800€

Partners Mediclinic