Skinboosters

Wanneer zijn skinboosters ideaal?

Naarmate we ouder worden, neemt de elasticiteit in de huid af. Daarnaast hebben de kwaliteit en de uiterlijke kenmerken van de huid te lijden onder externe factoren zoals blootstelling aan de zon, milieuvervuiling en een verkeerde levensstijl. Hierdoor neemt het vermogen van de huid om vocht vast te houden af en gaat de huid er vermoeider en ouder uitzien.

Hoe werken de skinboosters, hoe verloopt de behandeling?

Een behandeling met Skinboosters is een voedende behandeling voor de huid die speciaal is ontwikkeld om de huid langdurig te hydrateren en de kwaliteit van de huid te verbeteren. Ze zorgen voor intensieve hydratatie van binnenuit, langdurige verbetering van de huidkwaliteit en een frisse uitstraling, zoals wetenschappelijk is aangetoond. Ze worden via micro-injecties toegediend door uw arts, en kunnen worden toegepast op gezicht, hals, handen en het decolleté. De skinboosters bevatten een licht verdovend middel om de behandeling comfortabeler te maken. Na het eerste consult met de arts duurt een behandelsessie meestal 15 à 20 minuten.
 
Gelaat
Decolleté Handen

Wat is het verschil tussen skinboosters en fillers?

Skinboosters worden vooral gebruikt om de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren. De huid ziet er frisser uit omdat hyaluronzuur de eigenschap heeft vocht vast te houden waardoor fijne rimpeltjes en droogtelijnen vervagen. Fillers daarentegen zijn meer volumineus en worden gebruikt om diepere rimpels te behandelen. Effect van fillers blijft ook langer. Combinatie van beide behandelingen is uiteraard mogelijk.

Hoeveel sessies zijn er nodig en hoelang is het resultaat zichtbaar?

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Er wordt gestart met 2 à 3 behandelingen (naargelang localisatie) om de 4 weken. Een onderhoudsbehandeling elke 4 à 6 maand wordt aangeraden.
Ondanks dat je na één behandeling al resultaat ziet op huidverbetering, zul je ook voor skinboosters enig geduld moeten hebben. Voor optimale hydratatie is het namelijk de bedoeling dat je minimaal 2 à 3 behandelingen ondergaat.
 
Wat moet ik weten voor de behandeling?
 
Geef aan bij uw arts of u te maken heeft met de volgende zaken:
  • Medicatie die u gebruikt (zoals bloedverdunners)
  • Auto-immuunziektes
  • Allergieën
  • Eerdere esthetische behandelingen
  • Zwangerschap of borstvoeding

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

We adviseren u om geen make-up aan te brengen op de huid direct na de behandeling. Pas na circa 24 uur kunt u een kleine hoeveelheid make-up gebruiken om eventuele roodheid te camoufleren. Koel het behandelde gebied goed om zwelling tegen te gaan. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon of extreme kou totdat de eerste zwelling/roodheid is weggetrokken. Na de behandeling kunt u enkele dagen last hebben van lichte roodheid of enigszins blauwe plekken in het behandelde gebied. In sommige gevallen kunnen deze verschijnselen tot 2 weken aanhouden.
 
Zijn er risico's en bijwerkingen?
Na het injecteren kunnen zich een aantal algemene, aan de injectie gerelateerde reacties voordoen. Deze reacties zijn onder meer erytheem, zwelling, pijn, jeuk, bloeduitstorting of gevoeligheid op de injectieplaats. Deze verdwijnen vaak spontaan binnen enkele dagen na injectie.

Partners Mediclinic